Waar kan je heen met je boeken? 4 nieuwe bestemmingen voor jouw oude boeken!

De boekenkast opruimen, dat ligt soms heel gevoelig. Het kan dan wel helpen om te weten waar je met je boeken heen kan. Ik zet er voor jou even enkele op een rij:

Oxfam bookshop: opruimen voor het goede doel.

In de Oxfam bookshops zien ze jou en je boeken heel graag komen. De opbrengst van de verkoop gaat namelijk naar de Oxfam-projecten wereldwijd.
Oxfam bookshops vind je in Antwerpen, Gent, Leuven, Kortrijk en Hasselt, maar ook in hun andere tweedehandswinkels (Oxfam Solidariteit) ben je welkom met je boeken

Een overzicht vind je hier: https://www.oxfamsol.be/nl/shop-finder 
of via mijn kaart www.waarkanikmetmijnspullenterecht.be .

Boekenruilkastjes: stop ze in een ander zijn kastje

Een andere mogelijkheid om je boeken weg te geven is via de boekenruilkastjes. Die bestaan ondertussen in alle maten en soorten, van oude telefooncellen tot prachtige kunstwerkjes aan gevels, voortuinen of openbare parkjes. Hier kan je geen hopen boeken kwijt, maar slecht enkele. Leuk is dat je er natuurlijk ook weer enkele mee kan nemen, om daarna weer te ruilen natuurlijk!

WAAR vind je zo’n kastje?
Een overzicht vind je via https://booksinboxes.eu/ (BOOKS IN BOXES) of via deze website (boekenruilkastjes Vlaanderen en Brussel)

Book crossing en Boekenjagers: maak er een spelletje van

Wil je het iets spannender aanpakken, dan kan je je boek verstoppen of op een openbare plaats achterlaten voor een vreemde boekenliefhebber.

 • De Boekenjagers is een Facebookgroep waar de leden boeken verstoppen en gaan zoeken. Verstop je je boek, dan post je een foto met een vage omschrijving van de vindplaats. En dan is de jacht geopend. 
 • Met Book Crossing kan je je boek blijven volgen. Je labelt je boek en laat het dan de wijde wereld in. Hoe het precies werkt, vind je hier.

Kringloopwinkel

Heb je echt veeeeeeeeel boeken te geef, en geen Oxfam Bookshop in je buurt, dan kan je zeker met je boeken terecht in een kringwinkel in je buurt.  Ook daar zien ze je graag komen!

Een overzicht van de kringwinkels in jouw buurt vind je hier. en natuurlijk op mijn kaart www.waarkanikmetmijnspullenterecht.be .

De boekenkast opruimen, hoe doe je dat?

Om die boeken weg te kunnen geven, moet je natuurlijk wel eerst die boekenkast opruimen. En hoe je dat doet, dat lees je in dit blogbericht!

Veel opruimplezier!


Ik ben Nele Colle, opruimcoach, en op deze blog neem ik jullie graag mee op mijn eigen zoektocht om op een haalbare manier meer rust en meer ruimte te creëren door minder spullen, minder drukte en minder afval.

Volg voor meer motivatie en inspiratie ook mijn Facebookpagina of Instagram.

4 Comments

 1. Nog een mogelijkheid voor wie in Antwerpen woont: de boeken op laten halen met de Boekenbakfiets van Arthur Boeken Compagnie.

  Wij zijn gespecialiseerd in het sorteren van boeken en geven zo veel mogelijk boeken een tweede leven. Bel of SMS (0494119454) voor een afspraak

  Like

  1. Arthur,

   Ik ben de woning van mijn ouders aan het opruimen en ook daar zijn er boeken in overschot die ik graag een bestemming wil geven . Ik kan zorgen dat ze hier ( Ranst) bij mij terecht komen en vervolgens hierover verder met u afspreken . dan kan ook ik mijn boeken eraan toevoegen .

   Ik verneem graag hoe we hierover kunnen afspreken
   Vanwege
   Ingrid Wijnen

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s