Een bijzonder muzikaal pak…

Kinderen entertainen, een opdracht die ik meestal aan de kinderen zelf overlaat, of met veel respect aan de juffen op school. Maar af en toe waag ik me er zelf eens aan.

Zo knutselde ik vorige jaar – op oudejaarsavond – een muzikaal pak ineen.

Het gekke met kinderen is dat iets eenmalig doen niet bestaat. Van zodra je iets รฉรฉn keer doet, wordt het gewoon meteen traditie.

En zo zei dochter 2 langs haar neus weg, enkele dagen voor ouderjaarsavond, dat ze al enkele opdrachten wist voor het muzikaal pak.

Ik: “Welk muzikaal pak?”

Dochter 2: “Ah, voor het feest op ouderjaarsavond.”

Sja, ik heb niet geprotesteerd, het was ook wel leuk om te zien hoe enthousiast ze waren het vorige jaar, maar ik zag meteen een praktisch probleem: waarmee zou ik het pak maken?

  • inpakpapier: gebruiken we niet meer. Ok, ik heb nog een overschotje liggen, voor ‘nood’gevallen, maar dat is een muzikaal pak in geen geval
  • krantenpapier: hebben we niet, of ik moest er nog gaan vragen bij de buurvrouw (wat geen probleem is, alleen geen zekerheid of ze er nog zou hebben)

Maar het was de man die met de oplossing kwam: een groot stuk rode reststof die mocht verknipt worden als …FUROSHIKI’s! (ofwel: stukken stof om cadeautjes in de verpakken)

rode stof verknipt als verpakkingsdoekjes

En zo had ik ineens een hele pak stofjes om cadeautjes in te pakken. En dat deden we ook met onze kerstcadeautjes:

eigen rest-stofjes in combinatie met de fleurige, bedrukte versies van Veerle Colle

De bedrukte exemplaren zijn van Veerle Colle – deze had ik al eerder in huis. (zie ook deze eerdere blogpost rond moederdag)

Maar nu ik toch zo’n stapel doekjes had, bedacht ik me dat ik evengoed het muzikaal pak ipv met papier, ook met doekjes kon inpakken. Geen idee of het zou werken, en niet te dik zou worden, maar dat ging eigenlijk heel goed:

muzikaal pak met furoshiki ipv papier

En het enthousiasme was minstens even groot:

muzikaal pak!
muzikaal pak!

Dat enthousiasme is te zien aan de bewogen foto’s: ik kreeg ze namelijk niet stil ๐Ÿ™‚ .

Zo zie je maar, furoshiki for the win! Benieuwd waar ik die doekjes nog voor kan gebruiken. Tips zeker welkom!

Ook benieuwd waar je die doekjes nog voor kan gebruiken, of gewoon zin in nog meer experimenten, tips en inspiratie rond opruimen, organiseren en zero waste? Volg dan deze blog onderaan deze pagina of like/volg mijn Facebookpagina voor een flinke dosis motivatie.

Ik ben Nele Colle, opruimcoach en mama van 3. Op deze blog neem ik jullie dus graag mee op mijn eigen zoektocht om op een haalbare manier meer rust en meer ruimte te creรซren door minder spullen, minder drukte en minder afval.

Meer info over wie ik ben en wat ik doe, vind je op mijn website: www.nelecolle.be .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s