Mama schrijft een boek, tussen de soep en de patatten.

Het is al even geleden sinds ik begon met het schrijven van dat boek, dat ik niet ging schrijven.

Alhoewel, eigenlijk zo lang toch ook weer niet. Want zo’n minimum 50 000 woorden, die klets je niet zomaar even op papier. Zeker niet als ondertussen de rest gewoon verder gaat. En met de rest bedoel ik dan werken, gezin, huishouden en een zelfstandige zaak op poten zetten, ook iets dat ik nooit zou doen.

Ik heb altijd gedacht dat mensen die een boek schrijven dat zo heel idyllisch aan een bureautje doen, kopje koffie of thee bij de hand, met uitzicht op de groene velden waar af en toe al mijmerend wordt over uitgestaard.

Bij mij was dat dus helemaal niet het geval. Hier werd vooral geschreven tussen de soep en de patatten, en ja, dat mag je gerust letterlijk nemen.

En met de rest bedoel ik ook, een reisje, naar Engeland. Dus ging de laptop gewoon mee. En werd ook daar verder geschreven, tussen de soep en de patatten. Of tussen de “sausage and beans”.

IMG_20180715_102750864

Gelukkig was de man zo lief me af en toe alleen te laten, of ons, mijn laptop en ik. En dan had ik toch heel even het gevoel van dat idyllische bureautje met dat idyllische uitzicht. Als je een Engelse haag idyllisch kan noemen natuurlijk, maar voor mij was het voldoende.

Maar hoera! De kaap van de 50 000 woorden werd ondertussen gehaald. Jes! Bijna daar, nog net niet klaar, maar het einde is in zicht!

En o ja, ondertussen kreeg ik ook het ontwerp van de cover, met titel-enal, doorgestuurd.  Het voelde surreëel en zo echt tegelijkertijd. Ik denk trouwens dat het surreëel zal blijven tot ik effectief een exemplaar in mijn handen zal hebben. Tot nu toe bestaat dat ‘boek’ dan ook gewoon uit een word-document op mijn pc. Eentje met heel veel woorden, dat wel, maar verder gewoon een bestandje als een ander.

Die titel en die cover verklap ik nog niet. Maar soon, very soon.

 

Benieuwd naar die titel, die cover en het resultaat van mijn eerste schrijfsel? Of gewoon interesse in ontspul- en organiseertips, volg dan deze blog onderaan deze pagina of blijf op de hoogte via mijn Facebookpagina.

Wat ik voor jou kan doen, vind je op mijn website: www.nelecolle.be 

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s