“Gelieve alles te naamtekenen”? Mooi niet!

De kindjes gaan op Chirokamp, of toch 2 van de 3. Even enkele dagen rust, of rustiger.

Maar op kamp, betekent ook valiezen maken. Deze keer aan de hand van een handige checklist in het kampboekje.

IMG_20180704_135125538.jpg

Samen met de dochters ging ik aan de slag en de checklist werd vlotjes afgevinkt.

Maar dan, op de volgende pagina in dat zelfde kampboekje stond het in dikke, grote letters: GELIEVE ALLES TE NAAMTEKENEN

IMG_20180704_135133849

En laat dat nu net iets zijn wat ik helemaal niet graag doe: met een textielstift (of alcoholstift) in de aanslag op zoek naar opgefrommelde etiketjes om die vervolgens open te prutsen en er iets op te krabbelen wat hopelijk iets of wat lijkt op een naam.

Daar had ik dus echt geen zin in, dus ik bestelde gewoon enkele vellen met kledingstickers.

IMG_20180629_183740882

Geen naai- of strijkwerk (strijken, wat is dat?). Gewoon plakken dus.

Op A L L E S. Het leuke aan de textieletiketten is dat ze ook gewoon super kleven op alle andere spullen. En blijven kleven, zelfs na 101 vaatwasbeurten (niet wetenschappelijk gestaafd, maar je begrijpt wat ik bedoel). Zo hoef ik geen verschillende soorten in huis te halen.

Super simpel.

Super leuk.

Ook voor de dochters die met veel plezier aan het stickeren gingen.

En zo werd de taak voor de mama iets lichter, en ook gewoon veel leuker. En de dochters iets zelfstandiger, of dat hoop ik toch.

 

 

 

Zin in nog meer probeersels om mijn kinderen op te voeden tot bewuste, zelfstandige wezentjes? Of gewoon zin in tips en tricks rond opruimen en organiseren? Volg dan mijn blog onderaan deze pagina of blijf op de hoogte via mijn Facebookpagina.

Ik ben Nele Colle, opruimcoach en mama van 3. Op deze blog neem ik jullie dus graag mee op mijn eigen zoektocht om op een haalbare manier meer rust en meer ruimte te creëren door minder spullen, minder drukte en minder afval.

Wat ik voor je kan betekenen vind je op mijn website www.nelecolle.be .

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s