Ik schrijf een boek. En waarom ik dat nooit ging doen.

Ik schrijf een boek. Of beter, ik typ er eentje, dat schrijven was enkel voor de foto. 🙂

Het wordt zo’n echt boek met letters, woorden en zinnen. Veel woorden trouwens, liefst toch een 50 000, zegt de uitgever. Want o ja, het is er eentje mét uitgever.

Ooit al bij stilgestaan hoeveel woorden je hebt gelezen als je een boek uit hebt? Zoveel dus, gemiddeld.

IMG_20180228_114755802 (2).jpg

Ik schrijf dus een boek en dat ging ik eigenlijk niet doen.

Ik help mensen juist om afstand te kunnen doen van onder andere boeken, boeken en nog meer boeken. En hoera voor de lege plekken in de bibliotheekkast. Waarom zou ik dan een boek schrijven om het dan zelf buiten te werken?

Het zou natuurlijk een slimme commerciële zet zijn misschien, maar dat was dus niet het plan. Letterlijk. Want het begon allemaal met een mailtje dat ik geen boek wou schrijven.

Geen zoveelste opruimboek, daar zijn er ondertussen toch al een aantal goede exemplaren van op de markt.

Blijkt echter dat een boek toch nog steeds gewoon hét middel is als je iets te vertellen hebt. Zegt opnieuw de uitgever.

En dat geloof ik wel. Het is ook gewoon leuk om met een boek in je luie zetel te ploffen,  iets wat een mama-van-3 kent uit een ver verleden.

Dus wordt het een boek, maar geen zoveelste opruimboek.

Het wordt een boek van zoveel meer, of daar ga ik toch voor. Eentje dat je van mij gerust mag weggeven als je het uit hebt. En dat zal de uitgever misschien niet zeggen. 🙂

En wellicht komt er een e-versie van, zodat het geen plaats hoeft in te nemen.

 

Ik schrijf een boek, wie had dat ooit gedacht.

Spannend wordt het alvast, als het in de winkel moet liggen in oktober. En ook wel een beetje griezelig, want wat als niemand het goed vindt?

Maar ach, “en dan”? Het leven bestaat uit ervaringen en belevingen, en dit is er één van.

Dus lieve lezers, aangezien ik 50 000 woorden in dat boek moet krijgen, wordt het hier misschien tijdelijk wel ietsje stiller. Misschien, want in deze nieuwe rubriek ‘Mama schrijft een boek’ wil ik jullie wel meenemen in mijn ‘schrijfproces’ en de occasionele writer’s block. 🙂

IMG_20180307_143106264.jpg

Wil je op de hoogte blijven van mijn aantal letters woorden en tekens? Of gewoon meer ontspul-inspiratie? Volg dan deze blog onderaan deze pagina, of blijf op de hoogte via een like op mijn Facebookpagina.

6 Comments

  1. Veel succes, ik ben benieuwd!
    Altijd bereid tot proeflezen, hoofdstuk per hoofdstuk is misschien ook handiger qua tijd dan de hele woordenvloed ineens? Ben goed met spelling en zo.

    Wist trouwens niet dat je eerst een uitgever kunt hebben, en dan pas een (idee voor een) boek/opdracht? Mijn man heeft ’t zijne in eigen beheer uitgegeven en is krankzinnig moeilijk om aan de man te brengen.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s