Das Keuken-Experiment #3: dag 7

Wat gebruik ik nu écht uit mijn keuken? Als Ontspulcoach wou ik dat dan ook eens écht onderzoeken: één maand lang komen enkel die spullen die we effectief gebruikten terug in de kast.

Dag 7 van het experiment, of 6 dagen na de start van dit ‘onderzoek’.

Te weten: zondag ergens in de namiddag haalde ik de kasten leeg – de foto’s zijn van deze (zaterdag)voormiddag en de vaatwas zat halfvol borden, glazen en bestek.

En ja hoor: een XL pot verse pompoensoep, een bloemkool-ovenschotel, vele boterhammen, een etentje bij vrienden en – off course – de Ikea, én enkele koffie- en wijnglasbezoekjes later beginnen de kasten zich toch een beetje te vullen.

De stand deze morgen met links de vergelijking met dag 2:

PS: zakdoekdoosje is NIET voor zakdoeken, dat zou een beetje gek zijn in een keukenlade. Dit is een ander zero-waste-onderzoek dat ondertussen natuurlijk ook doorloopt. 😉 Daarover later meer.

Misschien lijkt het of er sommige dingen ook opnieuw verdwijnen, maar onderschat de rol – en capaciteit – van onze vaatwasser niet. 🙂

Bovendien staan er ook steeds wel enkele potjes en bakjes in de koelkast, zeker sinds we met onze eigen potjes en zakjes boodschappen doen.

Ook al raken de kasten weer voller, of sommige toch, op de vloer staat echter nog steeds heel veel. Allemaal ‘vaten der Danaïden’ denk ik zo. (eventjes intellectueel doen)

Ik spotte wel al spullen die wellicht de kast niet meer in zullen komen. En dat ondanks mijn ontspul-sessie van enkele maanden geleden.

En ik niet alleen trouwens. Ook de man keek al eens bedenkelijk naar zijn dierbare, maar uitgebreide bierglazenverzameling. Zomaar, uit zichzelf.

Maar voorlopig gaat nog niets weg. Daarover beslissen we pas op het einde van deze maand.

Who knows what might happen … 🙂

Volg deze blog (zie onderaan pagina) of mijn Facebook-pagina voor het super-spannende vervolg.

Want stiekem speel ik ondertussen met het idee om ook onze badkamer aan hetzelfde experiment de onderwerpen. Das Badkamer-Experiment :).

We will see.

Ben jij ondertussen ook aan het experimenteren geslagen? Of aan het ont-spullen? Laat het me gerust weten!

7 Comments

  1. Moet je dit niet best 2x doen dit jaar? Ik denk dat winter/zomer soms een verschil kan geven. bv. In de zomer waterijsjes maken, in de winter meer ovenrecepten. Of ben ik de enige die meer sla eet in de zomer en meer koekjes bak in de winter? 😀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s