Het béste, mooiste, persoonlijkste, kostbaarste cadeau e v e r!

Cadeautjes-stress, volgens mij is dat écht een ding. Wat zeg ik? Het is zelfs een dubbel ‘ding’.

Want je hebt cadeautjes geven (help! wat moet ik geven?!), en cadeautjes krijgen (ojee, waar gaan ze nu weer mee afkomen, en wááár moet ik dat zetten?!).

Ik schreef al eerder over alternatieve geschenktips, en deze keer doe ik er nog 2 bij. Of eigenlijk 101, via deze 2 tips.

(Neen, ik werd niet gesponsord. Ik schrijf deze volleeeeeeedig uit eigen wil.)

Een beleving met Lijstjestijd

lijstjestijd

Ik kende ze wel al, de apps en sites waar je een hoop namen in gooit en dan de persoon loot voor wie jij een cadeautje voor hoort te zoeken. De persoon in kwestie kan dan zijn of haar verlanglijstje invullen zodat je tenminste een geschikt geschenkje kan kiezen.

Super natuurlijk om op die manier iets te kunnen geven wat de persoon écht nodig heeft.

Maar ik was aangenaam verrast door deze Belgische variant: Lijstjestijd.

Zij bieden namelijk een hele hoop inspiratie voor wie écht geen idee heeft wat er op zijn of haar lijstje moet. Gevaarlijk natuurlijk om zomaar wat te gaan scrollen en dan maar allerlei overbodige dingen op je lijstje te zetten.

En toch ben ik fan, want ze hebben ook een volledige pagina vol inspiratie voor belevingsgeschenken . Check it out!

Een workshop bij de Colruyt Academy

cadeaubonnl_1

Ik ken de Colruyt Academy nog niet lang. Sinds kort is hier in Melle (my hometown 🙂 ) een vestiging geopend en deze week mocht ik er kennis maken met de werking.

Opnieuw een aangename verrassing: wat een leuk aanbod! En ja inderdaad, ze hebben een workshop over opruimen en organiseren, maar zoveel meer! En vooral heel laagdrempelig. Zo hoef je je niet in te schrijven voor 10 kooklessen, maar pik je even een avondje Japanse keuken mee. En de week erna ga je whisky proeven. Of je volgt er eentje samen met je kind!

Er een workshop volgen, met de man of een kind (wie-van-de-drie-ienemienemutte) staat alvast op mijn to do-lijstje. Het lijstje B, voor wie mijn boek las ;).

De Colruyt Academy biedt cadeaubonnen aan waarmee je iemand een workshop naar keuze cadeau geeft.

Het kostbaarste geschenk

En met zo’n workshop, of een belevingscadeau via bvb. Lijstjestijd, geef je iemand het kostbaarste wat je nu iemand kan geven: tijd!

Tijd om te doen wat belangrijk is!

Veel feest-

geef-

en beleef-plezier!

Wil je graag nóg meer tips over alternatieve cadeautjes, ontspullen, opruimen en organiseren? Volg dan deze blog via de knop onderaan deze pagina of blijf op de hoogte via mijn Facebookpagina.

Ik ben Nele Colle, opruimcoach en mama van 3. Op deze blog neem ik jullie dus graag mee op mijn eigen zoektocht om op een haalbare manier meer rust en meer ruimte te creëren door minder spullen, minder drukte en minder afval.

Wat ik voor je kan betekenen vind je op mijn website www.nelecolle.be .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s