Zo maak je in 1-2-3 een handige, flexibele én leuke gezinsplanner!

Nu ik ’s avonds meer weg ben, en ook de kinderen agenda’s krijgen om rekening mee te houden, voelde ik dat het tijd werd voor wat organisatorische en visuele ondersteuning. En laat dat nu net één van mijn hobby’s zijn :). 

Visueel maken van to do’s, maar ook planningen geven namelijk instant rust in je hoofd. Een maandkalender (of Collender 😉 ) was er al, maar ik zocht iets met meer plaats, én iets dat kon mee-evolueren met de steeds wisselende planningen. 

Want o nee, het is niet omdat je je weekplanning maakt, dat die ook zo blijft. Bovendien zocht ik iets groters en duurzamers dan een blad papier voor elke week. En krijtborden vind ik echt niet prettig.

Dus dacht ik: een whiteboard. Met vakjes per dag en per gezinslid.

Ideale plek: de verticale radiator. Helaas kan je daar niet op schrijven (nee, écht niet) dus ging ik op zoek naar een magnetisch whiteboardfolie dat ik gewoon op de radiator kon ‘plakken’. In mijn zoektocht verwarde ik statisch echter met ‘magnetisch’ en ontving ik na enkele dagen een rol met een hele hoop whiteboard-vellen.

 Niet magnetisch, maar statisch dus. Het verschil is dat deze niet alleen kleven op metalen ondergrond, maar o-ve-ral! 😀 

Niet wat ik in eerste instantie in gedachten had, maar ik had ze, dus ging ik ze gebruiken.

En zo knutselde ik onze gezins-planner ineen.

benodigdheden
accessoires

Ondertussen werd deze planner reeds een goede twee maanden getest, en volmondig goedgekeurd. Door a l l e gezinsleden, klein en groot. 

iedereen vult zijn eigen planning in – handig én fun!

Onderhoud

Net zoals een gewoon whiteboard, wordt dit vel ook wel wat ‘vuil’ van telkens te schrijven en te wissen. Maar net zoals een gewoon bord, kan je het opnieuw proper krijgen met schoonmaakmiddelen voor ramen, nagellakremover (zonder aceton) of deodorant. Naar een ecologische variant zoek ik zelf nog even verder.

Blijf je graag op de hoogte van praktische en duurzame tips? Volg dan ook mijn Facebookpagina of volg deze blog via de knop onderaan deze pagina.

Ik ben Nele Colle, opruimcoach en mama van 3. Op deze blog neem ik jullie dus graag mee op mijn eigen zoektocht om op een haalbare manier meer rust en meer ruimte te creëren door minder spullen, minder drukte en minder afval.

Meer info over wie ik ben en wat ik doe vind je ook op mijn website www.nelecolle.be.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s