Een lekkere date!

Dit is géén gesponsorde reclame / blog!

Tijd maken voor wat belangrijk is, dat is waar ik voor ga. Dat is wat ik leerde na mijn burn-out en wat ik mezelf al zoooooveel keer hoorde zeggen op een workshop of lezing. En dus leer ik stap voor stap om meer nee te zeggen, en keuzes te maken.

En tijd met mijn man, dat is zo één van die dingen die belangrijk zijn. Met 3 kinderen, verbouwingen en werken moét je dat echt bewust inplannen of ‘het komt er niet van’. And so I did. Ik blokkeerde een avond in onze gedeelde agenda en regelde een babysit. Maar dan: wat zouden we gaan doen?

Hoe spendeer je dan die tijd samen?

Etentjes zijn altijd gezellig, of een voorstelling (alhoewel dat ook eens serieus de mist in kan gaan, sorry Brigitte Kaandorp). Maar we zochten iets actiever. ‘Ne keer iets anders.’ Iets om samen te doén. Mountainbiken is echter niets voor mij, en dansen laat de man dan weer met plezier aan mij over.

Het bleek niet zo eenvoudig om ‘ne keer iets anders’ , iets actievers, te vinden .

En zo kwam ik op de website van de Colruyt Academy, die sinds kort een locatie hebben vlakbij waar we wonen. Een kook-workshop. Actief en lekker, dacht ik. Dus ik schreef ons in voor een avondje Griekse mezze.

Voor de totale beleving trokken we toch ook maar de schorten aan,
thuis maken we gewoon onze kleren vuil 😀

En het was een schot in de roos. Super lekkere hapjes en heel goede lesgeefster. En we deden het als team helemaal niet slecht, vond ik. Een geoliede machine 😀 .

Een zeer geslaagde avond. Zonder overbodige spullen – als je de goodie bag laat staan tenminste 😉 – maar met leuke herinneringen. Dit doen we zeker nog een keer, of twee, of drie … Er zijn nog veel workshops uit te checken !

Maar het belangrijkste is: we déden het, tijd maken voor wat belangrijk is. En dat hoeft daarom niet alle weken (al zou dat wel tof zijn natuurlijk), maar kijk wat haalbaar is en plan in, doé,

En ook al valt het soms eens tegen (opnieuw: sorry Brigitte Kaandorp), je belééft. Samen. Of alleen.

Verzamel herinneringen,
verhalen en ervaringen
(ja, ook de minder leuke)
om te vertellen,
geen spullen om te tonen.

Over beleven gesproken: zo’n workshop-avondje is trouwens een prima ideetje voor een belevings-geschenk : doe eens een workshop cadeau! (hint 😉 )

Voor meer tips rond belevingsgeschenken, ontspullen, opruimen en organiseren: volg deze blog onderaan deze pagina of blijf op de hoogte via mijn Facebookpagina.

Ik ben Nele Colle, opruimcoach en mama van 3. Op deze blog neem ik jullie dus graag mee op mijn eigen zoektocht om op een haalbare manier meer rust en meer ruimte te creëren door minder spullen, minder drukte en minder afval.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s