Fan van zelfstandige kinderen #1: de hal

Weet je waar ik blij van word? Als mijn kinderen iets alléén doen, zonder mama, zonder papa. Gewoon helemaal zelf!

Jep, ik ben fan van zelfstandigheid, en vooral dan die van mijn kinderen. Dan sta ik op de eerste rij.

Eén voordeel van jaren en jaren verbouwen is, dat ik tijd, veeeeeeeeel tijd heb om na te denken over de praktische inrichting van een ruimte. En daarbij vraag ik me vooral af hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn kinderen zélf hun spullen kunnen vinden en terugzetten.

 

Ziehier onze schoenenkast:

 

we zijn met 5, dus elk gezinslid heeft een vakje. Mama en papa boven, de kinderen eronder en de kleinste helemaal onderaan.

Sinds ik helemaal in de ban en overtuigd ben van het ontspullen, moet 1 kastje volstaan.

En neen, de foto’s op de kast komen niet altijd overeen met de eigenaar van de spullen erin, maar dat is dan maar zo. Zelfs na een ontspulsessie kunnen de schoenen van mama en papa nog niet samen in 1 kastje, oeps.

Het is heel goed mogelijk dat we nog eens van kast ruilen. Als ‘den kleinen’ ineens ‘den groten’ wordt bijvoorbeeld. Maar dan zoeken we gewoon een hoger kastje voor hem. Maar voorlopig, gaat dit prima zo.

De kapstokken hangen op verschillende hoogtes zodat klein en groot zelf zijn of haar jas en tas kan weghangen.

IMG_20170818_134722443

Ik heb er wel op gelet de laagste kapstok niet té laag te hangen, zodat deze zonder kinderen ook bruikbaar blijft. 😉

En dan hadden we nog zo’n hoekje waar nét een Ikeakastje tussen paste dat prima kon dienen als ‘handschoenenkastje’. Slechts 4 vakjes voor een gezin van 5, maar mama en papa delen er eentje. De schoenenkast lukt misschien niet, maar dit wel :).

Hierin komen spullen als: handschoenen, muts, sjaal, zonnebril, turnzak, … Kortom: de spullen die bij het binnenkomen anders zomaar ‘ergens’ belanden en bij het buitengaan niet te vinden zijn.

Labelen was hier wellicht niet echt nodig, maar wel leuk!

 

En natuurlijk moeten we zelf het goede voorbeeld geven, en natuurlijk moet ik nog dagelijks aan de varkentjes vragen hun schoenen ín de kast te zetten, maar ik hoef het niet meer zelf te doen. En dat scheelt toch al iets, niet?

 

IMG_20170811_123725761

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s