Een verjaardagsfeest met bommen en pralines!

De oudste dochter was jarig en gaf een feestje, gewoon hier thuis. En als er zo’n groepje meiden langskomt, is het wel handig om toch één activiteit te voorzien.

Nu ben ik al even bezig met welke stappen je als werkende mama toch kan nemen voor een duurzamer leven, en haalde ik een tijdje geleden al dit boek van Anne Drake in huis:

Er staan heeeeeele toffe dingen in om zelf te maken, en het wasmiddel en wasverzachter maak ik al een tijdje zelf. Maar ik liep ook al even met het idee om eens bruisballen te maken, samen met mijn kinderen om hen op deze manier kennis te laten maken met natuurlijke producten. Dus het boek was er, de ingrediënten waren er, maar daar stopte het.

De eerste keer dat je zoiets nieuws maakt, moet je er namelijk toch even je hoofd bijhouden, en goed afwegen en wat uitproberen. En daarom was het er dus nog niet van gekomen.

Maar het feestje was dé perfecte aanleiding: we zouden bruisballen maken. En omdat ze toch in totaal met 8 zouden zijn, nam ik er de lichaamspralines nog bij.

TIP: Ik had de kinderen (of hun ouders) gevraagd om siliconen ijsblok-vormpjes mee te brengen, maar bakvormpjes kunnen ook.

Badbommen

Benodigheden: siliconen bakvormpjes of ijsblokjesvormpjes (niet te klein) – natriumbicarbonaat (= baking soda) – mineraalzout (badzout) – citroenzuur – etherische olie (ze kozen citroen, en dat is een aanrader!) – water in verstuiver

Extra: kruiden / versiering naar eigen smaak bvb lavendel of tijm

Het exacte recept vinden jullie in het boek.

TIP: je hebt écht niet veel water nodig! Enkele keren verstuiven is genoeg, tot je net kan kneden, het mag nog wat brokkelen.

De bruisballen zijn super geslaagd: ze bruisen en ruiken lekker!

Lichaamspralines

Benodigdheden: bijenwas, cacaoboter, amandelolie, etherische olie, optie: vanillepoeder

Dit recept vraagt iets meer geduld, maar moeilijk is het niet. Onze pralines roken helaas niet zo lekker, de geur van de bijenwas was nog erg sterk aanwezig. Wees dus niet te zuinig met de etherische olie, of gebruik vanillepoeder. Dat hadden wij helaas niet…

Ze roken misschien niet zo lekker, maar ze zagen er wel heel leuk uit. En ze doen ook wel hun werk: je wrijft ermee op je huid waardoor de olie lichtjes smelt en je huid voedt.

Voor mij dus graag pralines met vanille de volgende keer!

Om de bommen en pralines mee te nemen gebruikten we glazen confituurpotten of potten van mayonaise en choco. Als je er eens begint op te letten, kan er eigenlijk veel van wat we weggooien gebruikt worden om te dienen als verpakking.

Een feestje met bommen en pralines? Da’s gewoon tof, milieuvriendelijk en het ruikt nog lekker ook!

Zin in meer tips, inspiratie en experimenten voor minder rommel en minder afval? Volg deze blog onderaan deze pagina, of blijf op de hoogte via mijn Facebookpagina.

Ik ben Nele Colle, opruimcoach en mama van 3. Op deze blog neem ik jullie dus graag mee op mijn eigen zoektocht om op een haalbare manier meer rust en meer ruimte te creëren door minder spullen, minder drukte en minder afval.



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s