Geef eens een beleving cadeau #2: bon voor speel- of logeerpartijtje

Na de zoon (lees hier), kwam nu ook dochter 2 naar huis met een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje. De koekjesmix was een succes, denk ik, maar ik wou toch eens nadenken over een ander belevings-geschenk.

Dus na wat nadenken en – off course – ge-google, kwamen we op de zelfgemaakte logeerbon.

IMG_20170620_200015999

Dochter 2 maakte hem helemaal zelf op de computer.

Ook deze keer was het toch een beetje spannend om de bon af te geven. De andere kindjes hadden pakjes bij, hoe rozer hoe beter, en daar stonden wij, met ons bonnetje… Wel ingepakt … in een enveloppe…

Maar opnieuw reageerden zowel het vriendinnetje als de ouders erg positief. We spraken wel meteen een datum af zodat we écht niet zomaar een loze belofte cadeau gaven.

Ondertussen werd de bon verzilverd. Het werd zelfs een dubbel slaappartijtje omdat ook dochter 1 intussen een bon cadeau gaf op een feestje.

We maakten er voor de beide ‘gasten’ een gezellige middag en avond van met pannenkoeken, film en daarna natuurlijk het logement.

En 4 meiden op één kamer, dat geeft een boel gegiechel.

img_20170922_201100.jpg

Het leuke aan dit geschenk is natuurlijk de ervaring van het logeren, maar ook dat het een geschenkje is dat op een ander moment dan het feestje wordt ‘opengedaan’. Op een verjaardagsfeestje krijgt een kind al zoveel prikkels te verwerken (cadeaus, vriendjes, familie, taart, springkasteel, binnenspeeltuin, noem-maar-op), dat het vaak ook té veel is.

Dit geschenkje staat los van de feestdrukte en is er eentje waar het kind meer rust en ruimte krijgt. Dat maakt het ook persoonlijker?

Het is zeker dat zowel mijn dochters als hun vriendinnetjes zich dit nog lang zullen herinneren.

En ‘memories live longer than things’ (James Wallman – Stuffocation).

Nu ik erover nadenk, mij maak je ook blij met een logeerpartijtje … op hotel ofzo, in een zonnig paradijs 🙂

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s