Een moederdag-geschenk waar je nóóit afscheid van moet nemen!

Het is bijna weer zover: moederdag, die dag waar je kinderen met choco tot in hun haar je met veel liefde maar ook snottebellen een zelfgesmeerde boterham komen brengen. 🙂

Maar vooral: die dag waar je met veel liefde geknutselde cadeautjes krijgt, maar je eigenlijk meteen ook afvraagt: wat moet ik daar nu mee doen? Ik toch. Want wegdoen, dat gaat zo moeilijk, maar anderzijds heb ik echt geen zin meer om alles te blijven bewaren.

Ik heb ondertussen wel al een ‘methode’ ontwikkeld om met knutsels en frutsels om te gaan met herinneringsdozen (daarover schrijf ik later nog wel eens wat), maar het blijft toch altijd een kleine strijd.

Ik schreef eerder al over leuke alternatieve moederdaggeschenkjes, maar ook deze 2 onthaalmama’s vonden er iets op! Ze kwamen naar één van m’n lezingen, en hebben blijkbaar erg goed geluisterd, want ik kreeg het volgende berichtje:

Dag Nele, wij zijn twee onthaalmama’s die samenwerken in Keiem, samen hebben we een groepsopvang voor 16 kindjes tussen 0 en 3 jaar.

Elk jaar zijn we op zoek naar interessante vormingen en vorig jaar zaten we ergens in het publiek van een lezing van jou... Je hebt ons toen gezegd dat emotionele spullen heel moeilijk zijn om afscheid van te nemen… en als mama van 3 en mama van 4 in de moederdagperiode kunnen we dit bevestigen…

Daarom geven wij met de opvang dit jaar, dankzij jou, onze mama’s een zelfgemaakt ”belevingscadeau”: chocoladelolly’s om chocomelk te maken en zelfgemaakte bruisballen van onze eigenwijsjes!

Chocoladelolly’s

  • smelt wat chocolade au bain marie
  • giet de gesmolten chocolade in ijsvormpjes en laat stollen
  • stop er een houten stokje in wanneer de chocolade bijna hard is

Zelfgemaakte bruisballen

Gieten, Roeren, Ruiken en in vormpjes duwen, het was één grote beleving en experiment…

Het recept voor deze ballen vind je in het boek van Anne Drake. Omwille van auteursrechten kopieer ik deze niet zomaar, maar hier vind je wel de link naar een ander recept.

Ecologie op hoge hakken – Anne Drake


Onze kapoenen beleefden er heel wat plezier aan en onze mama’s zullen het waarschijnlijk niet zo erg vinden om zo eens verwend te worden… En ook voor vadertjesdag zijn we al aan het brainstormen… (tips zijn altijd welkom) Dankjewel voor je inspiratie, je boeiende eerlijke duurzame kijk op het leven en je oprommeltips!
Groetjes vanuit ‘Eigenwijsje keiem’ Grietkin & Ramona

Wat een top-idee! Heerlijke belevingsmomenten en achteraf géén spullen die je ‘ergens’ moet een plaats geven of opbergen, want het is gewoon op!

Opgegeten, of opgebruist. Heerlijk!

Het kaartje

Ok, dan heb je nog het kaartje, helemaal zelfgemaakt, dat je misschien toch nog even wil houden. Maar dat is dik ok. En daarvoor dient natuurlijk die herinneringsdoos (waarover later meer) 😉

Dank je wel, Grietkin en Ramona, voor dit ‘rommel’loze geschenk! Aan jullie Facebookpagina te zien, hebben jullie wel meer top-ideetjes!

Nog een kleine suggestie erbij: misschien de volgende keer de pakjes verpakken in een – zelfgemaakt / zelf versierd – doekje? (= furoshiki?)

En wie nog een cadeautje zoekt voor de eigen mama: ik heb een supertof boek geschreven 🙂 én cadeaubonnen. Dé cadeaus als je iemand een opruim-boost wil geven 😉

Foto’s: Grietkin en Ramona

Voor meer opruim-tips en motivatie: volg ook mijn Facebookpagina.

Ik ben Nele Colle, opruimcoach en mama van 3. Op deze blog neem ik jullie dus graag mee op mijn eigen zoektocht om op een haalbare manier meer rust en meer ruimte te creëren door minder spullen, minder drukte en minder afval.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s